Shtojzovallet në Mitologjinë Shqiptare


Figura të njohura të përrallave të Shqipërisë së veriut, që përfytyrohen si vajza shumë të bukura e me fuqi mbinatyrshme që duan këngë e valle. Vendbanimi i tyre i parapëlqyer ishin bjeshkët dhe pyjet e dendura, ku ato e shkonin kohën duke kënduar e vallëzuar. Quhen edhe Shtozorreshta, Shtozote. Marrë nga Fjalori i Mitologjisë dhe … Vazhdoni leximin e Shtojzovallet në Mitologjinë Shqiptare