Kreativiteti- Imagjinata Krijuese


SI TË ZHVILLOJMË KREATIVITETIN TONË ? Kreativiteti është aktiviteti i cili lind diçka të re nga ana cilësore që në të kaluarën  nuk ekzisonte kurrë. Kjo temë mund të preket edhe nga  pikëpamja filozofike ashtu si edhe nga ajo psikologjike. Psikologjia e kreativitetit studjon proçedurën, ‘’mekanizmin psikologjik’’ nga ku buron veprimi i kreativitetit. Një model … Vazhdoni leximin e Kreativiteti- Imagjinata Krijuese

Strategjia e Delfinit


Strategjia e delfinit ka tё bёjё tё mendohemi mbi mёnyrёn e tё  menduarit. Brenda ecurisё shekullore qё vioji, njeriu bashkёjetonte me kafshёt. Njё numёr tё tyre arriti ti zbuste dhe arriti tё kishte afёr tij disa lloje kafshёsh, ndёrsa ato mё tё egrat i mban nё distancё, pasi kёtu e mijra vjetё nuk ka bёrё ndonjё … Vazhdoni leximin e Strategjia e Delfinit