Minority Report : Filmi nga pikepamja filozofike


Minority Report Ky film na vë përballë me një dilemë shumë të lashtë që ka lidhje me kuptimin e drejtësisë dhe pushtetit. Kjo temë e ka munduar njeriun që nga lindja e kohës të historisë që ne njohim. Platoni, që të fliste për drejtësinë, i’u desh fillimisht të analizonte brënda dy volumesh shtetin ideale, duke … Vazhdoni leximin e Minority Report : Filmi nga pikepamja filozofike

Nje Mendje e Mrekullueshme:Filmi nga pikepamja filozofike (video)


A BEAUTIFUL MIND Ky Film është një himn për Forcë e Vullnetit Njerëzor. Ç’do njeri, që nga momenti që lind e ka brënda vetes këtë forcë. Por varet nga ai, se sa do ta kultivojë dhe stërvisë gjatë jetës së tij. Në filozofinë lindore, vështirësitë e jetës konsiderohen si prova që na vë jeta që … Vazhdoni leximin e Nje Mendje e Mrekullueshme:Filmi nga pikepamja filozofike (video)