Mark Aureli – Marcus Aurelius


Mark Aureli   Perandori dhe filozofi  romak (121- 180 p.K) kishte prejardhjen  nga një familje spanjolle senatorësh. U adoptua nga xhaxhai i tij  që më pas do të bëhej perandori Antonio Pio (Antonius Pius), me urdhër të perandorit Adrian. Që në moshën 8-vjeçare u pranua nga Këshilli Klerikal i Romës. U edukua në retorikën greke … Vazhdoni leximin e Mark Aureli – Marcus Aurelius

Juliani, perandori filozof me prejardhje Shqipetare


Perandori  Julian kishte prejardhjen nga fisi i Flaveve, fis i cili vinte nga Pellazget e Shqipërise. Një vend i famshëm për lindjen e luftëtarëve trima. Kur Perandoria Romake rrezikonte të shkatërrohej në shekullin e dytë pas erës sonë nga Alamanët e Perëndimit dhe Gotthevë  të Veriut, të cilët kishin plaçkitur Greqine, Tainarin dhe  Perset në … Vazhdoni leximin e Juliani, perandori filozof me prejardhje Shqipetare