Nikolo Paganini, ”magjistari” i violines


  Nikolo Paganini  Nikolo Paganini ishte një nga violinistët më të mëdhenj të të gjitha kohërave. Shumë tregime të çuditshme tregohen përreth jetës së muzikantit, të cilat përforcohen edhe nga  paraqitja e tij e jashtme  shumë ‘’ecentrike’’. U lind në Gjenova të Italisë, me 27 Tetor të vitit 1782 dhe ishte një nga gjashtë fëmijët e Tereza dhe … Vazhdoni leximin e Nikolo Paganini, ”magjistari” i violines