Heri Poter: Filmi nga pikepamja filozofike


BOTA MAGJIKE E HERRY POTTER Harry Potter është një fëmijë që e ka prejardhjen nga prindër të cilët janë magjistarë,por ka diçka që e dallon që në moshën foshnjore. Është i damkosur me forcën shkatërruese të së keqes. Vajti shumë pranë vdekjes,por mburoja mbrojtëse e dashurisë amësore nuk e la helmin të depërtonte brenda tij. Nga kjo përplasje u … Vazhdoni leximin e Heri Poter: Filmi nga pikepamja filozofike

Rimisherimi ne fillim te shekullit


  Tema e Rimishёrimit ёshtё kthyer nё njё objekt bisedash midis mbёshtetёsve te zjarrtё  dhe kritikuesve kundёrshtarё qё janё po aq tё zjarrtё. E keqja me kёto dy ekstreme, si me ato qё e mbёshtesin kёtё ide si dhe ata qё e kritikojnё ёshtё se tё dyja palёt bazohen nё kritere besimi, nё fantazi sekrete … Vazhdoni leximin e Rimisherimi ne fillim te shekullit