Mark Aureli – Marcus Aurelius


Mark Aureli   Perandori dhe filozofi  romak (121- 180 p.K) kishte prejardhjen  nga një familje spanjolle senatorësh. U adoptua nga xhaxhai i tij  që më pas do të bëhej perandori Antonio Pio (Antonius Pius), me urdhër të perandorit Adrian. Që në moshën 8-vjeçare u pranua nga Këshilli Klerikal i Romës. U edukua në retorikën greke … Vazhdoni leximin e Mark Aureli – Marcus Aurelius