LEONIDA – MBRETI SPARTAN (video)


  Mbreti legjendar i Spartës, emri i të cilit është lidhur tashmë me betejën e lashtë, betejën e Termopilëve, që u bë në muajin Gusht të vitit 488. Leonida ishte vëllai i mbretit Kleomen A’ , vëndin e të cilit dhe trashëgoi. Kur Persët arritën tek ngushtica e  Termopilëve, po i priste Leonida së bashku … Vazhdoni leximin e LEONIDA – MBRETI SPARTAN (video)