Shen Gjergji, kavalieri qe vret dragoin


  Shёn Gjergji lindi midis viteve 275 dhe 289 nё Kapadoki nga njё familje e krishterё. Pas vdekjes sё tё atit u shpёrngul nё Palestinё, ku u edukua dhe u dallua pёr  zgjuarsinё , bukurinё dhe xhentilesёn e tij. Qё nё moshёn 18 vjeçare u detyrua tё merrte pjesё nё ushtri ku dhe shumё shpejt do tё dallohej pёr burrёrinё … Vazhdoni leximin e Shen Gjergji, kavalieri qe vret dragoin