Minority Report : Filmi nga pikepamja filozofike


Minority Report Ky film na vë përballë me një dilemë shumë të lashtë që ka lidhje me kuptimin e drejtësisë dhe pushtetit. Kjo temë e ka munduar njeriun që nga lindja e kohës të historisë që ne njohim. Platoni, që të fliste për drejtësinë, i’u desh fillimisht të analizonte brënda dy volumesh shtetin ideale, duke … Vazhdoni leximin e Minority Report : Filmi nga pikepamja filozofike

Heroi:Filmi nga pikepamja filozofike


Heroi i këtij filmi është një simbol, një forcë lëvizëse që vë në veprim zhvillimin. Sakrifikon veten e tij që të shëndërrojë ambjentin që e rrethon dhe ekzistencën e tij në diçka ndryshe që është nga ana cilësore më e lartë. Por nuk është vetëm heroi simbol tek ky film,i gjithë filmi mund të konsiderohet … Vazhdoni leximin e Heroi:Filmi nga pikepamja filozofike