Matrix : Filmi nga pikepamja filozofike


MATRIX Filmi që i kishte të gjitha. Aksion, komplot mbreslënës, protagonistë të bukur, muzikë që të mbante në tension, dhe efekte të larta kinematografike. Ndoshta do shiste po aq bileta nëqoftëse nuk do të përmbante thellësinë e skenarit. Dhe kjo thellësi ishte realisht aq e madhe sa që dikush pyet veten, po sikur krijuesit e … Vazhdoni leximin e Matrix : Filmi nga pikepamja filozofike

Gjuha sekrete e Mitit


Mitet e lashta përbënin një thesar të vërtetë  diturie. Tek ato ruhet e gjithë dituria  e traditave. Shoqëritë  tradicionale janë të lidhura me traditat e përjetshme, kishin mite, initacione dhe rituale.Miti është afrimi i një realiteti psikologjik ose shpirtëror. Përbën një realitet që ka ndodhur  dhe themelon  zhvillimin e ardhshëm  të një populli apo të … Vazhdoni leximin e Gjuha sekrete e Mitit

Misteret: Miti -Ceremonia – Initacioni


Misteret përbënin për mijra vjet me rradhë shtyllën kurrizore ku bazoheshin qytetërimet e mëdha initacionuese. Qytetërime si ai i Egjiptit, qytetërimi i lashtë grek, ai indian, qytetërimet e mëdhenj Amerikanojugorë, bazoheshin në qëndrat e Mistereve, të cilat ishin me të vërtetë tempuj të Dijes dhe të Shëndërrimit të Nxënësit të thjeshtë ne nje initacionant. Mesimdhënia … Vazhdoni leximin e Misteret: Miti -Ceremonia – Initacioni