Oskar Uailld – Oscar Wilde 1856 – 1900


Oskar Uailld  ishte një shkrimtar dhe poet  Anglez. Lindi në Dublin në vitin 1856 dhe vdiq në vitin 1900 në Paris. I ati ishte kirurg ndërsa e ëma ishte poete dhe shkrimtare. Uailld studioi në Kolegjin ‘’Trinity’’  të Dublinit dhe në Oksford për shkenca klasike. Ishte përkrahës i dogmës ‘’arti për artin’’. Pavarësisht se kjo … Vazhdoni leximin e Oskar Uailld – Oscar Wilde 1856 – 1900

SUN TZU – Arti i Luftes


SUN TZU – Arti i Luftës Emri i tij i vёrtetё ishte Sou Vou dhe lindi nё Lii An tё mbretёrisё Chi (sot quhet Huming i krahinёs Shangtong). Nuk dihet me saktёsi dita dhe viti i lindjes, por thuhet se u lind nё mesin e shekullit tё 6-të para erёs sonё. Shkruajti librin e famshёm ‘’Arti … Vazhdoni leximin e SUN TZU – Arti i Luftes