Filozofia Kineze: Tao Te King 2


Njëzet e një Virtyti më i lartë është të ndjekësh Tao-në dhe vetëm Tao-në . Tao është i pakapshëm dhe i paprekshëm . O , është i paprekshëm dhe i pakapshëm , dhe prapë brenda është imazh . O , është i pakapshëm dhe i paprekshëm , dhe prapë brenda është formë . O , … Vazhdoni leximin e Filozofia Kineze: Tao Te King 2

Filozofia Kineze: Tao Te King 1


Një  Tao qe mund te thuhet nuk është Tao i përjetshëm . Emri që quhet i tillë nuk është emri i përjetshëm . I paemërt është fillimi i Parajsës dhe i Tokës . Emërimi është nëna e dhjetëmijë gjërave . Vetëm ai që s’ka dëshira , mund të shikojë misterin . Duke dëshiruar dikush shikon … Vazhdoni leximin e Filozofia Kineze: Tao Te King 1