Bagavat Gita ne shqip


Mahabharata është një nga 2 eposet e mëdha të Indisë. Eposi tjetër quhet Ramajana. Mahabharata nuk është një vepër homogjene, por një përmbledhje nga  tregime që grumbullohen në 18 libra. Tema e tyre kryesore , ashtu siç duket edhe nga titulli i saj, është historia e  pasardhësve të Mbretit Bharata të Indisë së Lashtë, shteti … Vazhdoni leximin e Bagavat Gita ne shqip

Eposi Ramajana ne shqip


Ramajana është një epos i famshëm i Indise se lashte ,  por mjaft më i vogël se eposi Mahabharata. Numëron rreth 48.000 vargje, por megjithatë është mjaft më i madh se eposet Homerike. Pavarësisht se procesi i formimit të tij filloi në shekullin e 5 para erës sonë, mori formën të cilën e njohim sot … Vazhdoni leximin e Eposi Ramajana ne shqip

Darma & Karma


Nё lashtёsi ekzistonte njё Institucion shumё i rёndёsishёm tё cilin e takojmё nё tё gjitha qyteterimet e njohura tё Njerёzimit dhe ky Institucion ёshtё Institucioni i Mistereve. Misteret janё njё lloj ‘’universiteti pёrjetues’’, qё ndryshon rrёnjёsisht çdonjeri qё ‘’studjon’’ brenda tij. Nxёnёsi fitonte dituri nё niele tё ndryshme. Ushtrimi teorik shoqёrohej me atё praktik dhe testet … Vazhdoni leximin e Darma & Karma