Matrix : Filmi nga pikepamja filozofike


MATRIX Filmi që i kishte të gjitha. Aksion, komplot mbreslënës, protagonistë të bukur, muzikë që të mbante në tension, dhe efekte të larta kinematografike. Ndoshta do shiste po aq bileta nëqoftëse nuk do të përmbante thellësinë e skenarit. Dhe kjo thellësi ishte realisht aq e madhe sa që dikush pyet veten, po sikur krijuesit e … Vazhdoni leximin e Matrix : Filmi nga pikepamja filozofike

Arzuna – Luftetari i Drites ne Indi


Nga të gjithë Qytetërimet e Lashtë  Tradicionalë janë shpëtuar dhe regjistruar  tekste ose tradita gojore, ku elementi kryesor është Njeriu – Hero. Tek Iliada është Akili, dhe në Mitologjinë greke flitet për Herkulin, Teseun, Perseun, Velerofondin, Jasonin dhe shumë e shumë të tjerë. Ne Mesopotami ekziston Eposi i Mbretit Gilgames, që mund të jetë poezia … Vazhdoni leximin e Arzuna – Luftetari i Drites ne Indi

Misteret: Miti -Ceremonia – Initacioni


Misteret përbënin për mijra vjet me rradhë shtyllën kurrizore ku bazoheshin qytetërimet e mëdha initacionuese. Qytetërime si ai i Egjiptit, qytetërimi i lashtë grek, ai indian, qytetërimet e mëdhenj Amerikanojugorë, bazoheshin në qëndrat e Mistereve, të cilat ishin me të vërtetë tempuj të Dijes dhe të Shëndërrimit të Nxënësit të thjeshtë ne nje initacionant. Mesimdhënia … Vazhdoni leximin e Misteret: Miti -Ceremonia – Initacioni