Bagavat Gita ne shqip


Mahabharata është një nga 2 eposet e mëdha të Indisë. Eposi tjetër quhet Ramajana. Mahabharata nuk është një vepër homogjene, por një përmbledhje nga  tregime që grumbullohen në 18 libra. Tema e tyre kryesore , ashtu siç duket edhe nga titulli i saj, është historia e  pasardhësve të Mbretit Bharata të Indisë së Lashtë, shteti … Vazhdoni leximin e Bagavat Gita ne shqip

RRUGA E LUFTETARIT BRENDESOR


Në lashtësi, luftëtarët ishin një klasë (kastë) e veçantë shoqërore. Nëse do të shikojmë tek çdo qytetërim, do të shohim se  në Indi kemi klasën e Ksatrija, në Egjipt po ashtu, në Japoni kemi Samurajtë, Platoni tek  republika e tij na flet për klasën e rojtarëve, madje dhe tek qytetërimet e Indianëve të Amerikës kemi … Vazhdoni leximin e RRUGA E LUFTETARIT BRENDESOR