Arzuna – Luftetari i Drites ne Indi


Nga të gjithë Qytetërimet e Lashtë  Tradicionalë janë shpëtuar dhe regjistruar  tekste ose tradita gojore, ku elementi kryesor është Njeriu – Hero. Tek Iliada është Akili, dhe në Mitologjinë greke flitet për Herkulin, Teseun, Perseun, Velerofondin, Jasonin dhe shumë e shumë të tjerë. Ne Mesopotami ekziston Eposi i Mbretit Gilgames, që mund të jetë poezia … Vazhdoni leximin e Arzuna – Luftetari i Drites ne Indi

RRUGA E LUFTETARIT BRENDESOR


Në lashtësi, luftëtarët ishin një klasë (kastë) e veçantë shoqërore. Nëse do të shikojmë tek çdo qytetërim, do të shohim se  në Indi kemi klasën e Ksatrija, në Egjipt po ashtu, në Japoni kemi Samurajtë, Platoni tek  republika e tij na flet për klasën e rojtarëve, madje dhe tek qytetërimet e Indianëve të Amerikës kemi … Vazhdoni leximin e RRUGA E LUFTETARIT BRENDESOR