Shprehje nga Buda


1-Mos iu drejto me ton të ashpër ndokujt . Atyre që do ju drejtohesh kështu mund të të përgjigjen në të njëjten mënyrë : plagët janë të dhimbshme ; njëra pas tjetrës do bien mbi ty . 2-Duke mbrojtur veten ke mbrojtur tjerët ; duke mbrojtur tjerët ke mbrojtur veten . 3-Fjalët kanë fuqinë e … Vazhdoni leximin e Shprehje nga Buda

Histori nga Jeta e Budes


Një herë, një nxënës erdhi tek Buda dhe i kërkoi ti shfaqte një mrekulli, duke i thënë se vetëm atëherë do ta besonte. Buda i buzëqeshi me keqardhje dhe i shfaqi një mrekulli të madhe. Nxënësi i habitur thërriti: - Tani jam i gatshëm të kaloj të gjitha shkallët e Nxënësisë nën udhëzimet e tua. … Vazhdoni leximin e Histori nga Jeta e Budes