MITE TË ESOPIT


   DY TRASTAT   Prometeu , kur krijoi njerëzit, vari dy trasta në qafën e cdonjërit. Njëra trastë ishte e mbushur  me defekte të njerëzve të tjerë, dhe trasta tjetër ishte e mbushur me defektet  e atij që mbante trastën e parë. Trasta me defektet e huaja ishte përpara, dhe tjetra ishte pas. Dhe kjo … Vazhdoni leximin e MITE TË ESOPIT

Nastradini – Anektoda Filozofike


  NASTRADINI SHKOLLA Njëri nga djemtë e shkollës së Nastradinit – pyeti: ‘’Cila është arritja më e madhe : e atij që pushtoi  një perandori, e atij që mundte por nuk e  bëri, apo e atij që pengoi të tjerët të bëjnë një gjë të tillë? - Nuk di asgjë  për këtë cështje, u përgjigj … Vazhdoni leximin e Nastradini – Anektoda Filozofike