Mosha e Piramidave


Mosha e Piramidave Vëmendjen e shkencëtarëve dhe kërkuesve më të shumtë e kanë tërhequr që prej kohrave të vjetra mënyra e ndërtimit dhe përdorimit të piramidave. Në mënyrë informuse, përmëndim se përgjatë Nilit gjënden rreth 70 piramida, shumica e të cilave, me përjashtime të vogla që konfirmojnë rregullin e zakonshëm, u ndërtuan gjatë pesë Dinastive … Vazhdoni leximin e Mosha e Piramidave

Filozofia Kineze: Tao Te King 3


Dyzet e një   Nxënësi i zgjuar dëgjon për Tao-në dhe e praktikon me zellshmëri . Nxënësi mesatar dëgjon për Tao-në dhe mendon për të herë pas here . Nxënësi budalla dëgjon për Tao-në dhe qesh me zë . Po të mos kishte të qeshura , Tao nuk do ishte ai që është . Kështu … Vazhdoni leximin e Filozofia Kineze: Tao Te King 3

Shqiponja, simboli i Perendise


Shqiponja është një nga simbolet më të vjetra që ka njohur njerëzimi. Grekët dhe Persianët e shenjtëruan atë me diellin, si simbol i lartësimit dhe i shpirtit i shoqëruar me Perëndinë supreme të qiellit, duke përfaqësuar  parimin shpirtërorë. Për grekët shqiponja ishte emblema  e Zeusit. Druidët e konsideronin atë si simbol i të Gjithëpushtetëshmit i … Vazhdoni leximin e Shqiponja, simboli i Perendise